Hanke on käynnistynyt omakustanteisesti

Rock-muistojen keruuprojekti RockTown Virrat on käynnistynyt.

Liikkeelle on lähdetty useammalla rintamalla:

1. Virtain kansalaisopiston muistelupiiri on käynnistynyt syksyllä 2023. Mukaan mahtuu vielä lisääkin muistelijoita. Olemme myös saaneet kuulla ensimmäisiä vierailijoita lokakuussa, kun Harri Karvinen ja Frank Harju kävivät kertomassa 1970-80-lukujen taitteessa tapahtuneesta rock-liikehdinnästä. Silloinhan perustettiin muun muassa Virtain Luovan Musiikin yhdistys Luomus ry, pienlehti Glenssi ja ohjelmatoimisto Presto avoin yhtiö.

2. RockTown Virrat Facebook-ryhmään on liittynyt reilut kaksisataa muistelijaa eri vuosikymmeniltä. Ryhmässä on keskusteltu muun muassa 1960-70-lukujen bänditoiminnasta sekä jaettu keikkamuistoja. Keskustelu jatkuu ja ryhmään mahtuu yhä mukaan: https://www.facebook.com/groups/251792664404750

3. Vanhat lehti-ilmoitukset 1960-70-luvuilta kertovat kuvaavasti siitä, miten rokki oikein pieneen maalaiskylään rantautuikaan ja missä vaiheessa se jopa syrjäytti humpat ja bingot. Iso kiitos paikallislehti Suomenselän Sanomille, että olemme päässeet tutkimaan vanhojen lehtien kertomaa. Vanhojen ilmoitusten tutkimistyö etenee hitaasti, mutta varmasti.

Hanke etenee tässä vaiheessa omakustanteisesti. Jos haluat tukea tutkimusta taloudellisesti, saada näkyvyyttä hankkeen yhteydessä ja samalla lisätä omaa rock-uskottavuuttasi ota ihmeessä yhteyttä sähköpostitse: rocktownvirrat@gmail.com.

Mikäli sinulla on mielenkiintoisia rock-muistoja Virtain Rantarock-festivaalista, olet käynyt bändisi kanssa esiintymässä Virroilla tai haluat muuten jakaa aiheeseen liittyviä muistojasi, laitahan sähköpostia tulemaan: rocktownvirrat@gmail.com.

Lupamme lukea kaikki yhteydenotot ja olemme kiinnostuneita kaikista yhteistyömahdollisuuksista.

Tässä muuten Virtain ensimmäisen rokkikeikan lehti-ilmoitus. Paikallinen rautalankabändi The Victors ensimmäisellä keikallaan Vaskuun PVY:n talolla 4.9.1963. Tästä se kaikki lähti...

Lähde: Suomenselän Sanomat.

 






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanoi Rocksin ensimmäinen keikka oli Kisapirtillä

Virtolaisia rokkibändejä 1960-luvulla